Ви тут
Початок > Новини > Канада відмовила у візі кожному четвертому українцю в 2019 році – Шевченко

Канада відмовила у візі кожному четвертому українцю в 2019 році – Шевченко

У 2019 році Канада відмовила у візі понад 26% заявникам з України, повідомив в ефірі Радіо Свобода посол України в Канаді Андрій Шевченко. 

Порівняно з попередніми роками ситуація «радикально не змінилася», резюмував він.

«Проблема залишалася. Минулого року 26-27% відмов українцям у візах. І як вважав, так і вважаю, що це неадекватна цифра, яка абсолютно не відповідає реальному стану стосунків між нашими країнами, вона не відповідає тим імміграційним ризикам, які хтось може малювати щодо України», – сказав Шевченко. 

Разом із тим, посол відзначив, що в останній період час розгляду документів у канадському посольстві значно скоротився.

«Канада налагодила дуже якісний і швидкий процес розгляду візових анкет для більшості українців, які подаються. Це зараз складає 5-6 робочих днів. І це хороший термін для канадської візи. І також той, хто отримує канадську візу, він знає, що здебільшого зараз Канада видає візи на повний термін паспорту. Це означає, що з новим паспортом можна отримати при позитивному розгляді 10-річну візу, яка дозволяє подорожувати, працювати, точніше налагоджувати бізнес-контакти», – зазначив Шевченко.

За перші п’ять місяців 2018 року частка відмов громадянам України в наданні віз до Канади перевищила 26%, повідомляло видання «Інтерфакс-Україна». 

За перші три місяці 2017-го Канада відмовила у візах 34% українців, повідомляв «Цензор.НЕТ».

Повністю інтерв’ю з посолом України в Канаді Андрієм Шевченком дивіться у програмі Радіо Свобода «Суботнє інтерв’ю» у суботу, 7 березня.

коментуйте

Top