Ви тут
Початок > Новини > ЄСПЛ призначив слухання у справі про порушення прав людини в Криму – Мін’юст

ЄСПЛ призначив слухання у справі про порушення прав людини в Криму – Мін’юст

Засідання Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), на якому пройдуть слухання у справі «Україна проти Росії (Крим)», призначене на 11 вересня, повідомив заступник міністра юстиції – уповноважений у справах ЄСПЛ Іван Ліщина.

«Секретаріат уповноваженого з питань ЄСПЛ отримав лист, якого ми чекали з лютого цього року. Засідання суду про прийнятність 20958/14 (по Криму) призначено на 11 вересня 2019 року. Тримаємо кулаки і схрестимо пальці, щоб на цей раз воно відбулось», – написав Ліщина на своїй сторінці у Facebook.

Раніше ЄСПЛ переніс дату запланованих на 27 лютого слухань за міждержавним позовом України проти Росії про порушення прав людини в анексованому Росією Криму.

Всього в провадженні ЄСПЛ перебуває п’ять справ України проти Росії.

10 серпня 2018 року Україна подала до Європейського суду з прав людини нову міждержавну скаргу щодо українських в’язнів Кремля.

На розгляді Європейського суду з прав людини є також чотири тисячі позовів громадян, пов’язаних з подіями в анексованому Росією Криму і на Донбасі.

Європейський парламент закликав Росію негайно звільнити всіх українських політичних бранців, які були незаконно затримані, заарештовані й ув’язнені.

коментуйте

Top