Ви тут
Початок > Новини > Камалов та Саттаров просять обміняти їх на українського політв’язня – Денісова

Камалов та Саттаров просять обміняти їх на українського політв’язня – Денісова

Учасник анексії Криму та колишній член російського уряду на півострові, яких утримують на території України, звернулися до російської влади з проханням обміняти їх на одного з українських політв’язнів.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. За її словами, під час візиту до Лук’янівського СІЗО Олександр Саттаров та Фарух Камалов, яких там утримують, написали заяву на ім’я президента Росії Володимира Путіна з проханням про обмін.

Денісова нагадала, що Україна 5 липня подала списки на обмін представнику Росії в Тристоронній контактній групі Борису Гризлову та російському омбудсмену Тетяні Москальковій.

«Раніше таку заяву подав громадянин Росії Олексій Седіков, який відбуває покарання за тероризм в Бучанській колонії», – зазначає вона.

Уповноважена з прав людини додала, що листи Саттарова та Камалова будуть передані Міністерству закордонних справ для подальшого відправлення адміністрації президента Росії.

Читайте також: «Стан передкритичний. Українського режисера Олега Сенцова відвідали в колонії»

Фарух Камалов був «заступником голови російського Міністерства спорту Криму» в окупаційному уряді на півострові. У лютому 2018 року його затримали співробітники СБУ на адміністративному кордоні з анексованим півостровом. Камалова звинувачують у державній зраді.

Олександр Саттаров був бійцем спецпідрозділу МВС «Беркут» в Дніпрі. За версією слідства, він брав участь в анексії Криму, зокрема в захопленні адміністративних будівель. Його затримали в грудні 2017 року.

За даними українського МЗС, в Росії та анексованому Криму утримують понад 70 українським політв’язнів. Активісти в Україні і по всьому світу продовжують вимагати від Росії та президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців.

Європейський парламент закликав Росію негайно звільнити всіх українських політичних бранців, яких незаконно затримали, заарештували і тримають у в’язниці.

коментуйте

Top