Ви тут
Початок > Новини > У Росії заявили, що її представники в СЦКК покинуть Україну 19 грудня

У Росії заявили, що її представники в СЦКК покинуть Україну 19 грудня

Представники Росії в Спільному центрі контролю й координації покинуть територію України 19 грудня, заявили в Міністерстві закордонних справ Росії.

У відомстві зазначили, що «Київ категорично заперечував проти будь-якої документальної регламентації функціонування СЦКК».

«Українська сторона свідомо створювала для наших військовослужбовців, які входять до складу центру, напружену морально-психологічну обстановку, чинила перешкоди для виконання ними своїх службових обов’язків», – додали в МЗС Росії.

У російському зовнішньополітичному відомстві додали, що з 1 січня 2018 року Київ планує запровадити для іноземців, у тому числі для громадян Росії, новий порядок в’їзду й перебування на території України.

«У контактах з представниками України, зокрема в «нормандському форматі» і в рамках контактної групи в Мінську, ми наполягали на необхідності відрегулювати це питання без шкоди для російської участі в СЦКК. Однак всі наші звернення українська сторона проігнорувала. У таких умовах подальша робота представництва Збройних сил Російської Федерації в СЦКК стала неможливою», – підкреслили в МЗС Росії.

14 грудня в ОБСЄ заявили, що Росія повідомила Україну про намір відкликати своїх офіцерів зі Спільного центру контролю і координації (СЦКК) розведення сил і засобів на лінії розмежування.

15 грудня в коментарі «Голосу Америки» міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, не вказуючи конкретно на ситуацію в СЦКК, що Росія «намагається міняти тактику і вистрибнути зі всіх форматів, де вона знаходиться, щоб створити враження, що все, що відбувається в Україні – це внутрішній конфлікт».

коментуйте

Top