Ви тут
Початок > Новини > За бездіяльність під час нападу охоронців Медведчука на «Схеми» поліцейским винесли «дисциплінарку»

За бездіяльність під час нападу охоронців Медведчука на «Схеми» поліцейским винесли «дисциплінарку»

За результатами службового розслідування щодо трьох правоохоронців «ужито заходів дисциплінарного впливу» через недостатнє реагування під час нападу охоронців лідера організації «Український вибір» Віктора Медведчука на знімальну групу програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший»), який стався  увечері 7 листопада біля VIP-терміналу аеропорту «Київ» поблизу Жулян, коли туди прилетів приватний борт політика. Про це йдеться у відповіді Нацполіції України на запит народного депутата Сергія Лещенка щодо можливої бездіяльності поліцейських у цій ситуації.

«За результатами зазначеного службового розслідування до поліцейських відділення поліції в аеропорту «Київ» Солом’янського управління поліції Володька В.А. та полку патрульної служби поліції особливого призначення Юрченка А.В. і Стаховича О.В. ужито заходів дисциплінарного впливу», – йдеться у документі.

У момент нападу на знімальну групу співробітники Нацполіції перебували біля VIP-терміналу аеропорту, однак жодним чином не спробували втрутитися в цей інцидент, що зафіксовано журналістами на відео.

7 грудня одному з охоронців Віктора Медведчука, який скоїв напад на знімальну групу «Схем», вручили підозру. 41-річному донеччанину загрожує покарання – від штрафу до трьох років обмеження волі.

6 грудня правоохоронці на комітеті Ради прозвітували про розслідування нападу охорони Медведчука на знімальну групу програми «Схеми». Зокрема, повідомили, що матеріали розслідування передадуть до суду, ймовірно, у січні 2018 року.

Національна спілка журналістів України засудила напад на журналістів.

Усі заяви «Українського вибору» Медведчука щодо «Схем» редакція програми вважає такими, що не відповідають дійсності. Зокрема, у прес-службі політика заявили, що знімальна група начебто незаконно фільмувала в аеропорту «Київ» прямі перельоти Віктора Медведчука до Росії.

Редакція зауважує, що Віктор Медведчук не може вважатися приватною особою, бо він є уповноваженим на виконання функцій держави – а саме, на переговори від української сторони щодо звільнення заручників.

Віктор Медведчук, підприємець, лідер проросійської організації «Український вибір» і кум президента Росії Володимира Путіна, є також представником України в гуманітарній робочій підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську, яка займається, зокрема, визволенням заручників.

Ще 2016 року голова Служби безпеки України Василь Грицак підтверджував, що Віктор Медведчук у зв’язку з цим періодично літає власним літаком безпосередньо з України до Москви, хоча загалом через агресію Росії проти України діє заборона на пряме авіаційне сполучення між двома країнами, яку наклав Київ, а у відповідь і Москва.

коментуйте

Top