Ви тут
Початок > Бізнес > Професія ІТ-спеціаліста в 2015 році визнана найпрестижнішою в Україні

Професія ІТ-спеціаліста в 2015 році визнана найпрестижнішою в Україні

За даними нового опитування, в 2015 році найпрестижнішою українці назвали професію ІТ-спеціаліста.

На сьогодні, за даними опитування, престиж професії визначається затребуваністю фахівців на ринку, рівнем складності і відповідальності праці, можливістю кар’єрного росту і наявністю в галузі відомих компаній-роботодавців. Але, напевно, основним показником престижності сьогодні є рівень матеріальної винагороди. Це підтверджують постійні лідери в ТОП найпрестижніших професій.

Традиційно рейтинг найпрестижніших професій очолюють представники ІТ-галузі. Троє з п’яти опитаних вважають їхню професію престижною. Не дивно, адже програмісти можуть похвалитися хорошою затребуваністю і високою оплатою на ринку праці. Друге місце посіли бізнесмени і власники свого бізнесу, з мінімальним відривом обійшовши топ-менеджерів і найманих директорів компаній.

На четвертому місці – юристи і адвокати. Нарешті, в п’ятірці лідерів розмістилися лікарі. Варто зазначити, що за рік медпрацівники спустилися з другої сходинки на п’яту, і в процентному співвідношенні престиж їхньої професії теж знизився. Якщо рік тому професію лікаря вважав престижною кожен четвертий українець, то зараз такої думки дотримується лише кожен п’ятий.

Покинули ТОП-10 найпопулярніших професій журналісти та архітектори. Але раптово з’явилися представники творчих спеціальностей (дизайнер, художник). Також повернулися в ТОП економісти і фінансисти, які займали десяту сходинку в 2013 році, але зникли з рейтингу до 2014 р.

Престижними стабільно вважають робочі спеціальності, а також роботу у сфері послуг.

Правда України

коментуйте

Top