Ви тут
Початок > Новини > Зеленський: Росія втрачає під Авдіївкою свої війська і техніку «швидше та масштабніше», ніж під Бахмутом

Зеленський: Росія втрачає під Авдіївкою свої війська і техніку «швидше та масштабніше», ніж під Бахмутом

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія втрачає під Авдіївкою свої війська і техніку «швидше та масштабніше», ніж під Бахмутом.

«Росія вже втрачає під Авдіївкою і солдатів, і техніку швидше та масштабніше, ніж, зокрема, під Бахмутом. Витримувати цей їхній натиск надзвичайно складно. І кожен наш воїн, який тримає позиції, кожен наш воїн, який виконує бойові завдання саме там, заслуговує на нашу надзвичайну вдячність. Справжні герої», – сказав він у своєму вечірньому відеозверненні.

За словами Зеленського, що більше російської сили буде знищено зараз під Авдіївкою, то гіршою для РФ «буде загальна ситуація, загальний перебіг цієї війни».

Командувач Східного угруповання військ Олександр Сирський 14 листопада заявив, що війська РФ не відмовляються від своїх планів та продовжують наступальні дії одночасно на кількох східних напрямках.

За його словами, попри великі втрати, російські війська атакують ЗСУ в районі Куп’янська, на півночі та півдні від Бахмута вони намагаються перехопити ініціативу. 

Минулого місяця британська військова розвідка заявила, що Росія під час наступу на Авдіївку на Донеччині зазнала чи не найвищих втрат у 2023 році.

Раніше ISW вже заявив, що російські військові можуть готуватися до чергової хвилі виснажливих піхотних атак на українські позиції в районі Авдіївки.

 

 

коментуйте

Top