Ви тут
Початок > Новини > Байден привітав нового спікера Палати представників США і згадав про допомогу Україні

Байден привітав нового спікера Палати представників США і згадав про допомогу Україні

Президент США Джо Байден привітав республіканця Майка Джонсона з обранням на посаду спікера Палати представників та закликав його сприяти схваленню Конгресом додаткового фінансування, зокрема й для України, повідомляє прес-служба Білого дому.

Байден нагадав, що раніше підтвердив готовність працювати з будь-яким спікером нижньої палати Конгресу, незалежно від того, яку партію він представляє. Він додав, що за час обрання Палатою представників спікера підготував «історичний пакет додаткового фінансування, який зміцнює наші двопартійні інтереси національної безпеки в Ізраїлі та Україні, захищає наші кордони та інвестує в американський народ».

«Ці пріоритети були схвалені лідерами обох партій. Ми повинні діяти швидко, щоб задовольнити наші потреби в галузі національної безпеки та уникнути урядового шатдауну через 22 дні», – зазначив Байден, закликаючи схвалити пакет.

25 жовтня Палата представників Конгресу США обрала спікером Майка Джонсона. У процесі обрання на посаду він заявив, що готовий обговорити питання допомоги Україні у її війні з Росією, повідомила агенція Bloomberg. Джонсон раніше активно критикував підтримку України. У травні 2022 року він наполягав, що допомога Україні не має переважати над внутрішніми питаннями США.

коментуйте

Top