Ви тут
Початок > Новини > Українські пілоти можуть літати на F-16 через три місяці – Повітряні сили Нацгвардії США

Українські пілоти можуть літати на F-16 через три місяці – Повітряні сили Нацгвардії США

Перші українські пілоти в США можуть пройти підготовку на винищувачах F-16 до кінця року, хоча це буде довше, ніж вони почнуть виконувати бойові завдання, сказав директор США. Про це пише АР з посиланням на Повітряні сили Національної гвардії США.

Очікується, що українські пілоти прибудуть на базу Національної гвардії Морріс у Тусоні, штат Арізона, до жовтня. Зараз льотчиків перевіряють на знання англійської мови, і залежно від їхньої кваліфікації та попереднього досвіду роботи з винищувачами, вони можуть завершити навчання в США протягом трьох місяців, заявив генерал-лейтенант Майкл Ло, директор Повітряних сил Національної гвардії США.

«Як тільки їм дадуть добро, вони приїдуть і негайно почнуть навчання», – сказав він.

За його словами, щоб вкластися у швидкі терміни навчання, ймовірно, перенесуть деякі інші зобов’язання з підготовки міжнародних пілотів, щоб вивести Україну на перше місце.

Однак після завершення навчання в США їм доведеться повернутися до Європи для додаткового навчання НАТО.  Ло не надав оцінки того, скільки часу займе це додаткове навчання.

Генерал Девід Алвін, кандидат на посаду наступного головнокомандувача ВПС, сказав сенаторам на слуханнях, що в середньому навчання F-16 триватиме від шести до дев’яти місяців.

коментуйте

Top