Ви тут
Початок > Новини > ЗМІ: перше судно з продовольством, яке вийшло з порту Одеси, наблизилося до Туреччини

ЗМІ: перше судно з продовольством, яке вийшло з порту Одеси, наблизилося до Туреччини

Цивільне вантажне судно, що вийшло з українського порту вперше після відмови РФ від Чорноморської зернової угоди, наблизилося до Туреччини в четвер, повідомляє AFP.

Судно Joseph Schulte під прапором Гонконгу вийшло з Одеського порту в середу вранці.

Сайти морського руху показали, що корабель рухався західним маршрутом, який здебільшого уникав міжнародних вод на користь тих, що контролюються членами НАТО – Румунією та Болгарією.

Німецька компанія, яка є співвласником контейнеровоза, заявила, що судно, «імовірно», досягне місця призначення в Стамбулі пізніше в четвер.

Судно Joseph Schulte належить компанії з морських послуг Bernhard Schulte Shipmanagement, яка входить до німецької групи Bernhard Schulte.

Минулого тижня ВМС оголосило тимчасові коридори для торговельних суден, що прямують до або з чорноморських портів України. Міністр інфраструктури Олександр Кубраков уточнив, що коридор першочергово використовується для евакуації суден із українських портів Чорноморськ, Одеса та Південний, які були там на початок повномасштабного вторгнення Росії.

Читайте також: Міноборони Росії оприлюднило відео «висадки й огляду» на суховантажі в Чорному морі

Перед тим останнє судно з українським продовольством вийшло з порту Одеса 16 липня. 17 липня Кремль заявив про припинення дії зернової угоди і про повернення до реалізації чорноморських домовленостей, як тільки російська частина зернової угоди буде виконана. Після цього Росія посилила атаки на Одещину, зокрема, портову інфраструктуру.

коментуйте

Top