Ви тут
Початок > Новини > Бригада Нацгвардії Київської області безпідставно нараховувала собі бойові премії

Бригада Нацгвардії Київської області безпідставно нараховувала собі бойові премії

СБУ викрила «тилових» командирів Нацгвардії, які незаконно присвоїли собі майже 14 млн «бойових» премій.

Військова контррозвідка Служби безпеки спільно з ДБР та за сприяння нового керівництва Національної гвардії викрила у лавах Нацгвардії ще одну «схему» безпідставного нарахування премій за нібито участь у боях на передовій.

Цього разу на оборудках з державними грошима викрито командування однієї з бригад військового формування, яка дислокується на Київщині.

З першого дня повномасштабного вторгнення рф і до серпня 2022 року фігуранти незаконно «преміювали» себе на загальну суму майже 14 млн бюджетних гривень.

Посадовці безпідставно нараховували собі та своїм підлеглим щомісячну доплату у розмірі 100 тис. грн, яка передбачена за безпосередню участь у бойових діях проти російських окупантів.

При цьому учасники злочинної схеми не перебували в районах боєзіткнень і не виконували жодних завдань на передній лінії фронту.

За даними слідства, до організації оборудки причетний заступник командира – начальник штабу військової частини.

Він безпідставно підписував рапорти щодо нарахування «бойових» премій своїм підлеглим, насамперед керівному складу.

Їх особи також встановлено – це командир дивізіону, командир 3-го батальйону, начальник відділення обліку особового складу, заступник командира 1-го батальйону та командир роти.

На підставі зібраних доказів заступнику командира – начальнику штабу військової частини і п’ятьом його підлеглим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до військової служби).

Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 8 років тюрми.

Нагадаємо, на початку серпня цього року СБУ викрила керівників одного з навчальних центрів Нацгвардії, які незаконно нарахували собі майже 1 млн «бойових» премій.

Комплексні заходи проводили спільно з ДБР за процесуального керівництва Дарницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону у сфері оборони.

ВОЇНИ ДОБРА

коментуйте

Top