Ви тут
Початок > Новини > Передано в управління АРМА майже 3 млн дол підприємства, що належить президентові російського ФК «ЦСКА»

Передано в управління АРМА майже 3 млн дол підприємства, що належить президентові російського ФК «ЦСКА»

За клопотанням Офісу генерального прокурора арештовано та передано в управління АРМА грошові кошти підприємства, яке належить підсанкційному громадянину РФ, на суму майже три мільйони доларів, повідомляє пресслужба ОГП.

«Наразі ці кошти знаходяться на рахунках у банківських установах. За даними слідства, бенефіціарним власником підприємства є громадянин РФ – президент російського футбольного клубу «ЦСКА» та пов’язаний з державною корпорацією «РОСТЕХ», яка постачає зброю, військову техніку та боєприпаси для потреб збройних сил РФ», – йдеться в повідомленні.

ОГП не вказує імені росіянина, однак відомо, що президентом російського ФК «ЦСКА» є Євген Гінер.

«У ході розслідування перевіряється інформація щодо правомірності отримання та використання банком понад 1,6 млрд грн кредиту для рефінансування, отриманого після введення військового стану в Україні», – розповіли в Офісі генпрокурора.

Восени 2022 року президент Володимир Зеленський ввів у дію низку рішень РНБО про санкції щодо російських олігархів, які володіють в Україні найбільшими активами. У цей перелік з-поміж інших потрапив і Євген Гінер. В Офісі генпрокурора повідомили, що раніше, за матеріалами правоохоронних органів, рішенням Вищого антикорупційного суду України активи Гінера – 88,89% акцій українського банку було стягнуто в дохід держави.

коментуйте

Top