Ви тут
Початок > Новини > Україна не розриває дипломатичні відносини з Білоруссю через коридор для повернення людей – Бобровська 

Україна не розриває дипломатичні відносини з Білоруссю через коридор для повернення людей – Бобровська 

Офіційний Київ до кінця не розриває дипломатичні відносини з Білоруссю, бо між країнами досі використовується коридор, яким громадяни України повертаються додому або виїздять з окупованих територій. Про це в ефірі «Свобода.Ранок» (проєкт Радіо Свобода) повідомила представниця партії «Голос», членкиня комітету з питань безпеки, оборони та розвідки Соломія Бобровська.

«Повернення громадян держави Україна додому, які йдуть, наприклад, через територію Республіки Білорусь або, які потрапляють на територію Білорусі. Бувають такі випадки, коли довшими колами виїжджають українці з окупованих українських територій через Росію, Білорусь і на Балтійські країни або викрадені діти, громадяни старшого віку виявляються на території Білорусі», – каже Бобровська.

Відповісти на питання, чому Україна досі не розірвала відносини має МЗС України, оскільки парламент у 2020 році заявив, що не визнає результати президентських виборів у Білорусі. Якщо ж Україна все ж розірве відносини з Білоруссю, то посередником має стати третя країна, зазначає Бобровська. Третя країна має вести переговори та бути модератором, додає вона.

Керівництво Білорусі підтримало агресію Росії проти України та забезпечило військову інфраструктуру та повітряний простір для вторгнення російської армії та обстрілів мирних українських міст.

Олександр Лукашенко 18 квітня зустрівся з ватажком окупованої Росією частини Донецької області України Денисом Пушиліним. МЗС України засудило цю зустріч, назвавши це спробою легітимізувати «представника російської окупаційної адміністрації в Донецьку». Також там вирішили викликати посла України в Білорусі Ігоря Кизима для консультацій.

коментуйте

Top