Ви тут
Початок > Новини > НАБУ: розслідування щодо Коболєва завершили

НАБУ: розслідування щодо Коболєва завершили

Розслідування щодо ексголови правління «Нафтогазу» Андрія Коболєва завершили, повідомляє пресслужба Національного антикорупційного бюро.

За повідомленням, Андрія Коболєва підозрюють у заволодінні в 2018 році понад 229 млн грн –  його дії кваліфікували за ч. 5 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

У НАБУ додають, що рішення про відкриття матеріалів стороні захисту ухвалене через рішення ВАКС, яким відмовлено у продовженні строків слідства.

Колишнього голову правління НАК «Нафтогаз України» підозрюють у тому, що він, зловживаючи службовим становищем, забезпечив собі виплату премій на понад 229 млн грн. За даними слідства, у 2018 році він ініціював розгляд Наглядовою радою компанії питання про погодження виплати премії за досягнення вагомих цілей, реалізацію важливих, стратегічних проектів працівникам НАК «Нафтогаз України», а згодом підготував зміни та доповнення до подання щодо виплати премії за екстраординарні досягнення, визначивши собі розмір премії у розмірі 10 млн доларів США.

Коболєв прокоментував повідомлення про підозру, заявивши, що передбачав його і тому повернувся до України.

коментуйте

Top