Ви тут
Початок > Новини > Макрон: час для діалогу ще не настав, бо Росія обирає війну

Макрон: час для діалогу ще не настав, бо Росія обирає війну

Президент Франції Емманюель Макрон заявляє, що у війні Росії проти України час для діалогу ще не настав, Москва обирає війну.

«Коли розпочався цей конфлікт, ми демонстрували єдність, солідарність і активно діяли. Ми також намагалися сприяти діалогу, де це можливо. Але на даний момент час діалогу ще не настав. Тому що Росія обирає війну, ескалацію війни. Росія вирішила нападати і атакувати цивільну інфраструктуру, скоювати воєнні злочини», – сказав він на Мюнхенській конференції з безпеки.

Макрон зазначає, що Росія не виграє війну, російський напад має завершитися поразкою.

«Ми не можемо дозволити тому, що використання сили стає чимось нормальним, оскільки тоді ми ставимо під сумнів стабільність у світі», – додав президент Франції.

Читайте також: Французькі журналісти розкрили деталі розмови Макрона і Путіна за 4 дні до масштабного вторгнення в Україну

Після початку повномасштабної війни Емманюель Макрон кілька разів телефонував російському президенту Володимиру Путіну. Він говорив, що це не приносить йому задоволення, але підкреслював, що контакти необхідні для пошуку миру.

коментуйте

Top