Ви тут
Початок > Новини > Контроль над Зміїним «значно» змінює ситуацію в Чорному морі – Зеленський

Контроль над Зміїним «значно» змінює ситуацію в Чорному морі – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що повернення контролю над островом Зміїний «значно» змінює ситуацію в Чорному морі.

«Безперечно, головне слово сьогодні – «Зміїний». Мабуть, так само багато говорили про Зміїний тільки в той день, коли туди прибув російський корабель. Потім і корабель відбув – назавжди, а тепер і острів знову вільний. Я вдячний Головному управлінню розвідки, бійцям «Альфи», вдячний нашим артилеристам, пілотам армійської авіації та Повітряних сил, командуванню «Олександрія». Острів Зміїний – це стратегічний пункт і це значно змінює ситуацію в Чорному морі. Це ще не гарантує безпеку, не гарантує, що ворог не повернеться, але це вже значно обмежує дії окупантів. Крок за кроком ми витиснемо їх з нашого моря, з нашої землі, з нашого неба», – сказав він у відеозверненні.

30 червня головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що російські військові залишили острів Зміїний.

Острів Зміїний у Чорному морі перебував під тимчасовою російською окупацією, починаючи з нападу РФ у перші дні повномасштабної війни. Час від часу українська сторона повідомляла про враження російських сил на острові чи поруч. Зокрема 17 червня стало відомо, що в акваторії Чорного моря був уражений російський буксир «Василий Бех». Це сталося під час транспортування ним на острів Зміїний боєприпасів, озброєння та особового складу чорноморського флоту Росії.

 

коментуйте

Top