Ви тут
Початок > Новини > Міноборони Білорусі повідомило про вручення ноти протесту військовому аташе України

Міноборони Білорусі повідомило про вручення ноти протесту військовому аташе України

Міноборони Білорусі вручило військовому аташе України ноту протесту через буцімто порушення «українською стороною Державного кордону Республіки Білорусь у повітряному просторі».

«5 грудня 2021 року до Департаменту міжнародного військового співробітництва Міністерства оборони був викликаний військовий аташе при Посольстві України в Республіці Білорусь, якому було вручено ноту протесту у зв’язку з порушеннями, що почастішали, українською стороною Державного кордону Республіки Білорусь у повітряному просторі. Приводом стало порушення 4 грудня 2021 року Державного кордону Республіки Білорусь у повітряному просторі українським вертольотом типу Мі-8 у районі н.п. Нова Рудня. Військовому аташе було доведено, що українська сторона уникає діалогу для вирішення спірних питань, як міжнародного військового співробітництва, так і контролю над озброєннями, що дуже тривожно», – йдеться в повідомленні на сайті Міноборони Білорусі.

Білоруське відомство пише про «обвинувальну» щодо Білорусі риторику з боку України на тлі низки навчань поблизу білоруського кордону підрозділами ЗСУ.

«Сукупність цих фактів може свідчити про можливість появи загрози безпеці Республіці Білорусь у південному напрямку», – йдеться у заяві.

Українаська сторона наразі публічно не коментувала виклик військового аташе і цю заяву Мінська.

Напередодні Державна прикордонна служба України заявила, що інформація білоруської сторони про порушення повітряного простору гелікоптером Мі-8 з боку України не відповідає дійсності.

Раніше 4 грудня Білорусь звинуватила Україну в порушенні кордону, яке нібито сталося під час навчань. Білоруські прикордонники стверджували, що 4 грудня близько 12:00 у районі пункту пропуску «Нова Рудня» український гелікоптер Мі-8 нібито перетнув кордон і на один кілометр залетів на територію Білорусі. Про це повідомила офіційна білоруська агенція «Белта» з посиланням на прикордонний комітет.

коментуйте

Top