Ви тут
Початок > Новини > Чехія посилює боротьбу з COVID-19. Потрібно буде носити одразу дві маски

Чехія посилює боротьбу з COVID-19. Потрібно буде носити одразу дві маски

Враховуючи несприятливу ситуацію, яка склалась в Чехії у зв’язку з поширенням інфекції коронавірусу, уряд країни від понеділка, 22 лютого, запроваджує більш жорсткі правила боротьби з інфекцією.

Зокрема, у крамницях, громадському транспорті, шпиталях обов’язково потрібно мати на собі не одну, а одразу дві захисні маски, або ж респіратор рівня FFP2. Таке рішення ухвалив чеський уряд.

«Одне, що потрібно зробити зараз, при зміні епідемічної ситуації, це стандартизація захисту, а тому ми знаємо і робитимемо все для того, щоб якомога більше людей використовувало FFP2 респіратор, а там, де це з якихось причин не буде можливим, вживати хірургічну захисну маску, а можна і дві», – наголосив міністр охорони здоров’я Ян Блатни.

Строге дотримання правил – єдиний шлях виходу із кризової ситуації, вважає віцепрем’єр, міністр промисловості й торгівлі Карел Гавлічек. На його думку, можна було б відкрити крамниці, але за умови, що всередині буде одна людина і буде мати респіратор, а в крамниці буде дезинфекція.

За інформацією чеського міністерства охорони здоров’я, станом на 20 лютого 2021 року в Чеській Республіці виявили 1 153 779 випадків COVID-19, померли 19 214 людей. За попередню добу захворіли 6 755 громадян.

Відео: чеські винахідники проти COVID-19

 

коментуйте

Top