Ви тут
Початок > Новини > МЗС України вимагає заблокувати акаунти російських «державних органів у Криму» в соцмережах

МЗС України вимагає заблокувати акаунти російських «державних органів у Криму» в соцмережах

Верифіковані акаунти «Міністерства внутрішніх справ Росії в Криму» та в Севастополі – це системна проблема, заявляє заступниця міністра закордонних справ Еміне Джеппар. Про це йдеться в її коментарі, отриманому Радіо Свобода.

Таким чином Джеппар прокоментувала повідомлення про те, що сторінки «МВС Росії Крим» та «МВС Росії у місті Севастополь», створені російською владою, отримали сині помітки як верифіковані в соціальній мережі Twitter. Вона назвала це системною проблемою.

Читайте також: Мінкульт вніс ще 7 російських акторів до переліку осіб, які загрожують нацбезпеці

«Нам відомо, що деякі «представництва» російських органів влади в Криму отримали в Twitter статус «верифікованих». Зокрема, мова йде про так звані офіси МЗС і МВС. Ми бачимо, що це – проблема, яка потребує системного вирішення. Над цим зараз працюють українські дипломати в Вашингтоні, Сан-Франциско та інших містах світу», – йдеться в заяві дипломатки.

Вона вказала на те, що Генеральна асамблея ООН підтримала резолюції, які визнають Росію державою-окупантом в Криму.

«Окремі положення цих резолюцій чітко закликають утримуватися від дій, які можуть призвести до визнання спроби анексії Криму. Відповідно, жодна представницька установа Росії в тимчасово окупованих Автономній республіці Крим і місті Севастополь не може розглядатися легітимною. Ми вимагаємо блокування фейкових акаунтів», – зазначає Джеппар.

Читайте також: Крим: суд у «справі Джемілєва» розглянув письмові докази обвинувачення – адвокат

Раніше українські медіа звернули увагу на те, що акаунти так званих управлінь МВС Росії в окупованих Криму й Севастополі отримали в Твітері сині позначки, якими соціальна мережа позначає перевірені сторінки.

Посол України в США Володимир Єльченко 8 лютого звернувся до керівництва Twitter через синю галочку для акаунту представництва Міністерства закордонних справ Росії в окупованому Криму. Соціальна мережа наразі офіційно не відреагувала на це звернення.

 

коментуйте

Top