Ви тут
Початок > Новини > Фігуранта «справи Шеремета» Андрія Антоненка суд залишив під вартою

Фігуранта «справи Шеремета» Андрія Антоненка суд залишив під вартою

Апеляційний суд Києва 10 лютого залишив без розгляду апеляційну скаргу захисту Андрія Антоненка, якого підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета, та залишив рішення попередньої інстанції без змін. Відтак Андрій Антоненко перебуватиме за ґратами до 2 квітня.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, під час засідання з’явилися поручителі з клопотанням про взяття Андрія Антоненка на поруки. Суд заслухав п’ять із них. На підтримку Антоненка виступили колишні народні депутати Верховної ради Андрій Тетерук та Оксана Корчинська, нинішні парламентарі Марія Іонова з «Європейської солідарності» та Єгор Чернєв зі «Слуги народу». А також один із керівників Андрія Антоненка, офіцер ССО Олексій Нікіфоров.

Раніше, 2 лютого, Шевченківський районний суд Києва продовжив запобіжний захід Андрію Антоненку у вигляді тримання під вартою на 60 діб – до 2 квітня.

9 лютого суд продовжив слухання справи про вбивство журналіста Павла Шеремета по суті. В залі судових засідань продовжили досліджувати матеріали справи.

Журналіст «Української правди» Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Нині серед підозрюваних у причетності до його вбивства – сержант Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко (Riffmaster), військовий медик Яна Дугарь та волонтер Юлія Кузьменко. Вони заявляють про непричетність до вбивства.

коментуйте

Top