Ви тут
Початок > Новини > Сійярто: Угорщина прийматиме українських військових на реабілітацію, але після пандемії

Сійярто: Угорщина прийматиме українських військових на реабілітацію, але після пандемії

Угорщина планує продовжувати програму реабілітації дітей, які постраждали внаслідок російської агресії на Донбасі, та українських військових, заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто на спільній пресконференції з українським колегою Дмитром Кулебою в Києві 27 січня.

«Хочу сказати, ми будемо продовжувати надавати гуманітарну підтрмику Україні. До цього часу 2300 українських дітей відпочивали в Угорщині – це діти, які походять зі східних територій України. І, якщо ситуація з епідемією дозволить, цього літа будемо продовжувати цю програму», – сказав міністр під час виступу.

Згодом на питання угорської журналістки про реабілітацію українських війскових Сійярто уточнив, що Угорщина готова приймати і їх після того, як пандемія коронавірусу піде на спад.

«До цього часу ми надали лікування 42 військовим з України, які постраждали в результаті війни на сході. Звичайно, ми готові продовжувати цю програму. Ми сподіваємося, що наші медичні можливості – але це залежить від ситуації з епідемією – дозволять продовжувати і цю програму. Моя відповідь: так, але після епідемії», – заявив він.

Читайте також: «Закарпаття має стати історією успіху»: Угорщина готова надати 50 млн євро кредиту на закарпатські дороги

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від квітня 2014-го до 31 липня 2020 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 13 100 до 13 300 людей.

коментуйте

Top