Ви тут
Початок > Новини > Зеленський привітав президента Кореї з днем народження

Зеленський привітав президента Кореї з днем народження

Президент України Володимир Зеленський привітав свого колегу з Республіки Корея Мун Чже Іна з 68-м днем народження. Про це йдеться в повідомленні Зеленського в твітері.

«Сердечні вітання президенту Мун Чже Іну! Бажаю вам міцного здоров’я та успіхів у вашій державній діяльності. Сподіваємося на подальший розвиток взаємовигідного партнерства між Україною та Республікою Корея для тривалого добробуту та процвітання наших народів», – ідеться в привітанні.

 

Президент України Володимир Зеленський мав намір відвідати з візитом Республіку Корея ще до кінця 2020 року, про це ще в червні минулого року повідомляв заступник голови Офісу президента Ігор Жовква.

2 січня 2021 року в статті для ZN.UA  Ігор Жовква повідомив, що на Банковій працюють над організацією азійського турне президента Володимира Зеленського у другому півріччі 2021 року. Він наголосив, що Україна має чимало економічних інтересів у Китаї, Південній Кореї, В’єтнамі, Таїланді, Сінгапурі, які й стануть основними напрямками зазначеного турне

Повідомлення з привітанням президента Кореї наразі є єдиним за 24 січня в офіційних інтернет-каналах президента України.

24 січня минає шість років від дня обстрілу російськими гібридними силами мікрорайону «Східний» у місті Маріуполь. Жертвами обстрілу, який розпочався о 9:25 за київським часом, стали 29 жителів міста, 92 людини зазнали поранень. У Маріуполі 24 січня відбуваються жалобні заходи.

Торік, у п’яту річницю обстрілу Маріуполя, президент України Володимир Зеленський зазначив, що така трагедія не має повторитися.

«Жертвами війни стали мирні люди у мирному місті – у своїх домівках чи на рідних вулицях. Такого ніколи не повинно трапитися знову», – зазначив він 24 січня 2020 року, повідомляла тоді сторінка Офісу президента України у Facebook.

 

коментуйте

Top