Ви тут
Початок > Новини > Стало відомо, коли парламент ухвалить законопроєкти Зеленського щодо підтримки бізнесу

Стало відомо, коли парламент ухвалить законопроєкти Зеленського щодо підтримки бізнесу

Наступного тижня Верховна Рада може ухвалити президентські законопроєкти щодо підтримки бізнесу, що постраждав від карантинних обмежень. Про це у прямому ефірі Радіо Свобода повідомив представник уряду у парламенті Василь Мокан, відповідаючи на запитання про ймовірність запровадження суворого карантину по всій країні.

«У будь-якому разі про запровадження локдауну буде превентивно повідомлено як суспільству, так і бізнесу, для того щоб можна було приготуватися. А друге: це те, що буде ухвалено, я впевнений у цьому, на наступному тижні пакет законопроєктів, ініційованих президентом по інструментах підтримки бізнесу», – сказав Мокан.

Щодо запровадження суворого карантину, Мокан повідомив, що наразі в Кабміні розглядають різні варіанти, але остаточно не визначилися.

«Дискутується медичний підхід і економічний підхід. Один з варіантів, який озвучував прем’єр-міністр, це (піти на карантин – ​ред. )напередодні новорічних свят, на період, який би охоплював кілька тижнів і враховував би і різдвяні свята. Але це лише один зі сценаріїв. Про більш конкретні речі можна буде говорити наприкінці наступного тижня», – повідомив Мокан.

Напередододні президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкти про підтримку суб’єктів господарювання на період обмежувальних заходів, пов’язаних із пандемією COVID-19. Перед тим Зеленський анонсував 8 тисяч гривень одноразової допомоги фізичним особам-підприємцям та працівникам, які втратили роботу через карантин.

коментуйте

Top