Ви тут
Початок > Новини > Столична влада відреагувала на ситуацію довкола Олімпійського коледжу. Студенти вийшли на протест під Кабмін (фото)

Столична влада відреагувала на ситуацію довкола Олімпійського коледжу. Студенти вийшли на протест під Кабмін (фото)

Студенти Олімпійського коледжу у Києві вийшли в п’ятницю на протест під будівлю Кабінету міністрів у Києві, вимагаючи скасувати розпорядження про реорганізацію коледжу, а також звільнення т.в.о. міністра освіти Сергія Шкарлета і міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, студенти вимагали також після вчорашніх сутичок в коледжі звільнення студента, якого затримала поліція, і притягнути до відповідальності працівників поліції, які, на їхню думку, перевищили свої повноваження.

Тим часом міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що Олімпійський коледж імені Івана Піддубного повинен і надалі буде працювати як спортивна школа.

«Я ж хочу наголосити що з тієї інформації, яку я маю від Міністерства освіти, коледж не закривають. Відбувається реорганізація щодо управління закладом. Переконаний, що Олімпійський коледж повинен і надалі буде працювати винятково за профілем – як спортивна школа. І я як мер столиці і людина спорту зі свого боку докладу до цього всіх зусиль. А щоб припинити спекуляції навколо закладу, думаю, Міністерство освіти має докладно пояснити, що саме зміниться в управлінні коледжем і хто нагнітає ситуацію щодо цієї теми», – сказав Кличко на брифінгу у п’ятницю.

Протягом дня 24 вересня на території Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного відбулися сутички за участі студентів, викладачів закладу, членів реорганізаційної комісії, яку очолює ректор Національного університету фізичного виховання і спорту (НУФВіС) Євген Імас, а також співробітників поліції. Представники коледжу протестували проти приєднання до НУФВіС. За їхніми заявами, кілька людей постраждали від насильства поліцейських. У київській поліції натомість заявили про відкриття кримінального провадження за статтею «хуліганство».

Раніше студенти і викладачі коледжу проводили акції під Верховною Радою, оголосили страйк і підготували звернення до Кабміну з вимогою скасувати, на їхню думку, незаконне розпорядження про ліквідацію закладу. Також профспілковий комітет коледжу позвався до Окружного адміністративного суду Києва щодо визнання розпорядження Кабміну незаконним і скасування його.

Читайте також: «Били кийками». Чому Олімпійський коледж звинувачує поліцію в насильстві, а Кабмін – у рейдерстві

Тимчасовий виконувач обов’язків міністра освіти і науки Сергій Шкарлет в коментарі Радіо Свобода заявив, що позиція МОН, яке ініціювало розпорядження про це приєднання, лишається незмінною.

«Відокремлений структурний підрозділ передбачає окрему фінансову програму, окремий розрахунковий рахунок, печатку, окрему бюджетну дисципліну. Тобто, в принципі, для коледжу нічого не змінюється. Це єдиний заклад фахової передвищої освіти, який ще залишився не переданий до закладів вищої освіти», – сказав голова МОН.

Коментуючи аргумент представників коледжу про те, що заклад перебуває на балансі Києва, Шкарлет підкреслив, що коледж в будь-якому разі є державною власністю.

коментуйте

Top