Ви тут
Початок > Новини > ООН закликає владу Білорусі звільнити незаконно затриманих

ООН закликає владу Білорусі звільнити незаконно затриманих

Організація Об’єднаних Націй закликає владу Білорусі негайно звільнити всіх, хто був незаконно затриманий під час акцій протесту, і припинити затримувати людей за здійснення їхніх прав на свободу висловлення поглядів та свободу мирних зібрань. Про це заявила речниця Верховного комісара ООН з прав людини Ліз Тросселл на брифінгу в Женеві.

Білорусь «зобов’язана забезпечити ведення повних і точних записів про всіх осіб, яких тримають під вартою», а також своєчасно інформувати членів їхніх сімей і адвокатів про те, де їх утримують, наголосили в ООН.

В організації повторили заклик Верховного комісара з прав людини до негайних, ретельних, незалежних і неупереджених розслідувань усіх тверджень про порушення прав людини.

В ООН також занепокоєні, що доля і місце перебування щонайменше восьми людей, які зникли після початку протестів 9 серпня, залишаються невідомими, і закликали білоруську владу переглянути свою позицію відмови від співпраці зі Спеціальним доповідачем ООН з питань Білорусі.

 

У Білорусі майже два тижні тривають масові акції протесту, учасники яких незгодні з офіційними результатами виборів.

9 серпня в країні відбулися президентські вибори. ЦВК 14 серпня оголосила остаточні результати, згідно з якими чинний глава держави Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав понад 80% голосів виборців, а опозиційна кандидатка Світлана Тихановська – трохи більш як 10%.

коментуйте

Top