Ви тут
Початок > Новини > САП оскаржує зміну підслідності справи про суддів Окружного аміністративного суду

САП оскаржує зміну підслідності справи про суддів Окружного аміністративного суду

Спеціалізована антикорупційна прокуратура буде добиватися перегляду рішення Печерського суду щодо справи, в якій фігурують судді Окружного адміністративного суду. За повідомленням правоохоронного органу, таку скаргу він подав до Вищого антикорупційного суду 7 серпня.

САП оскаржує рішення слідчого судді Печерського районного суду, яким той зобов’язав генеральну прокурорку Ірину Венедіктову забрати в Національного антикорупційного бюро справу щодо голови ОАСК Павла Вовка, його підлеглих та голови Державної судової адміністрації Зеновія Холоднюка.

Читайте також: НАБУ знову викликає на допит Вовка і ще кількох суддів​

«4 серпня 2020 року Печерський районний суд задовольнив клопотання адвоката одного з підозрюваних у справі та зобов’язав Офіс Генерального прокурора скерувати вказане кримінальне провадження до іншого органу слідства. САП не погоджуюється з рішенням районного суду Києва та вимагає скасувати вищевказану ухвалу», – заявляють у прокуратурі.

Як нагадують у САП, розслідування у цьому кримінальному провадженні здійснюють детективи НАБУ.

4 серпня Печерський районний суд Києва зобов’язав генерального прокурора Ірину Венедіктову забрати у Національного антикорупційного бюро кримінальне провадження за підозрою голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка в створенні злочинної організації з метою захоплення влади та передати в інший орган.

Читайте також: Окружний адмінсуд просять анулювати реєстрацію партії «Слуга народу»​

17 липня стало відомо про обшуки в Окружному адміністративному суді Києва, після чого детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру голові ОАСК Павлу Вовку, його заступнику і ще п’ятьом суддям. Повідомлялося, що повідомлення про підозру отримав і голова Державної судової адміністрації.

За повідомленням НАБУ, всього у справі фігурують 12 людей, які, за даними слідства, «діяли у межах злочинної організації на чолі з головою ОАСК, яка мала на меті захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККСУ), Вищою радою правосуддя (ВРП) та створення штучних перешкод у їхній роботі».

коментуйте

Top