Ви тут
Початок > Новини > ЦВК Білорусі планує оголосити остаточні результати виборів президента 14 серпня

ЦВК Білорусі планує оголосити остаточні результати виборів президента 14 серпня

Центральна виборча комісія Білорусі планує оголосити остаточні результати виборів президента 14 серпня, заявила голова ЦВК Лідія Єрмошина в ефірі телеканалу «Білорусь-1».

«Я сподіваюся, що завтра ми оголосимо попередні підсумки… У п’ятницю, я сподіваюся, ми підведемо підсумки виборів», – заявила Єрмошина.

 

За даними екзит-полів, на виборах переміг чинний президент Олександр Лукашенко, який очолює країну з 1994 року. 65-річний політик здобув 79,7% голосів. Друге місце посіла опозиційна кандидатка Світлана Тихановська (6,8%).
У шостих виборах президента в історії незалежної Білоусі брали участь п’ять кандидатів: Олександр Лукашенко, Світлана Тихановська, Ганна Конопацька, Андрій Дмитрієв та Сергій Черечень.

 

 

При цьому 14 липня Центральна виборча комісія Білорусі відмовилася зареєструвати кандидатами в президенти Віктора Бабарика ​та Валерія Цепкала, яких називали найреальнішими конкурентами Олександра Лукашенка. Це викликало протести.
Виборча кампанія супроводжувалася масовими затриманнями. За даними білоруського правозахисного центру «Вясна», з 6 травня до 5 серпня правоохоронці затримали 1 362 людини.

коментуйте

Top