Ви тут
Початок > Новини > Голова ЦВК Білорусі назвала «політичною аферою» альтернативний підрахунок голосів

Голова ЦВК Білорусі назвала «політичною аферою» альтернативний підрахунок голосів

Голова Центральної виборчої комісії Білорусі Лідія Єрмошина заявила, що платформа «Голос», створена для альтернативного підрахунку голосів на виборах президента, є «політичною аферою» і «злочинним проєктом» і спрямована на «організацію масових заворушень». Про це Єрмошина заявила в своєму відеозверненні.

Голова ЦВК висловила жаль щодо того, що в Білорусі впроваджується «політична афера під назвою інтернет-платформа «Голос». «По суті те, що вам пропонується, – це створення тіньового Центрвиборчкому», – сказала Єрмошина.

Вона назвала платформу «шкідливим і злочинним проєктом», яку рекламує людина, яка є «потенційним гарантом конституції», кандидатка в президенти Світлана Тихановська.

 

«Як нас запевняють, це контроль за волевиявленням. Ні, дорогі мої, це не контроль. Це створення спотвореного результату виборів для того, щоб девальвувати офіційний результат голосування і на цій підставі організувати масові заворушення», – заявила Лідія Єрмошина.

Напередодні президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив Генпрокуратурі і судам оцінити ініціативи з альтернативного підрахунку голосів під час президентських виборів.

 

ЦВК Білорусі сьогодні заявила, що явка за три дні дострокового голосування, що почалося 4 серпня, досягла 22,47%. Це рекордні показники.

Для порівняння: на минулих виборах за цей період повідомляли про явку 18,67%, в 2010 році за три дні достроково проголосувало 11,7%, в 2006-му – 9,1%.

Тим часом, ініціатива «Чесні люди» заявляє про завищення явки в ході дострокового голосування.

Основний день голосування на виборах президента Білорусі – 9 серпня.

 

 

коментуйте

Top