Ви тут
Початок > Новини > Судмедекспертиза: загиблому під час затримання в Атланті Бруксу двічі вистрілили у спину

Судмедекспертиза: загиблому під час затримання в Атланті Бруксу двічі вистрілили у спину

Рейшард Брукс, темношкірий чоловік з Атланти, чия смерть під час затримання спровокувала нові протести проти поліцейської жорстокості у США, загинув через два постріли у спину, свідчать дані медичного звіту.

Судмедекспертиза 14 червня показала, що Брукс помер від втрати крові і травм органів, яких зазнав від двох куль, випущених йому в спину.

Медичний експерт вказав на те, що ця смерть була вбивством.

Смерть Брукса ще більше розпалила протести, що відбуваються останніми тижнями у Сполучених Штатах та у всьому світі під гаслом «Життя темношкірих мають значення» проти жорстокості поліції й расової нерівності.

До протестів призвела смерть Джорджа Флойда, темношкірого чоловіка, який загинув під час затримання в Міннеаполісі, коли поліцейський став йому коліном на шию і утримував так майже дев’ять хвилин.

 

Напередодні керівник поліції Атланти Еріка Шилдс подала у відставку.

Брукс загинув на парковці ресторану швидкого харчування. Відвідувачі повідомили поліцейським про автомобіль, який заважав заїзду на територію закладу інших учасників руху. Поліцейські, які розбудили водія, встановили у нього стан алкогольного сп’яніння. 

Поліція спробувала затримати його, але Брукс чинив опір, зокрема, вихопив у поліцейських електрошокер. По ньому відкрили вогонь, він помер від поранень у лікарні. Один поліцейський постраждав під час спроби затримання.

Учасники акції протесту підпалили ресторан Wendy’s, біля якого смертельно поранили Брукса. 

Мер Атланти Кейша Ленс Боттомс заявила, що 13 червня прийняла відставку керівника поліції Еріки Шилдс. Поліцейського, який стріляв у Брукса, звільнили.

 

коментуйте

Top