Ви тут
Початок > Новини > У Грузії штрафуватимуть за відсутність маски в закритих приміщеннях і транспорті

У Грузії штрафуватимуть за відсутність маски в закритих приміщеннях і транспорті

Парламент Грузії затвердив поправки до Кодексу адміністративних правопорушень, що передбачають штрафи за відсутність масок у закритих приміщеннях і в громадському транспорті .

Штраф за таке порушення під час епідемії складе 20 ларі (це близько 160 гривень), він стосується і пасажирів таксі. Власнику приміщення доведеться заплатити 500 ларі (понад 4000 гривень).

Міністерство охорони здоров’я Грузії визначить, який тип маски повинні носити громадяни. У разі, якщо людина не може носити маску за станом здоров’я, то вона має отримати спеціальну довідку. Тим, хто не може дозволити собі купити маску, держава має намір надати допомогу.

За порушення правил самоізоляції і карантину також загрожує штраф: дві тисячі ларі (понад 16 тисяч гривень) для фізичних осіб і 10 тисяч ларі (понад 80 тисяч гривень) для юридичних осіб.

Повторне порушення будь-якого обмеження, крім носіння масок, тягне за собою кримінальну відповідальність у вигляді домашнього арешту на термін від шести місяців до двох років або позбавлення волі до трьох років.

Штрафи діятимуть до 15 липня.

За даними на 12 червня, в Грузії на COVID-19 захворіли 843 людини, 13 пацієнтів померли.

Режим надзвичайної ситуації діяв у Грузії з 21 березня, через десять днів обмеження були посилені, в країні запровадили комендантську годину і заборонили збори чисельністю понад троє людей. З 29 травня в Грузії відновив роботу громадський транспорт, а з 1 червня дозволили працювати магазинам одягу. Ресторани, готелі і пункти обміну валюти відкрилися 8 червня, відновлено міжміське сполучення.

коментуйте

Top