Ви тут
Початок > Новини > Уряд змінив правила обсервації для людей з окупованих територій та з-за кордону

Уряд змінив правила обсервації для людей з окупованих територій та з-за кордону

Кабінет міністірів змінив правила в’їзду для громадян з-за кордону та перетин лінії розмежування та адміністративного кордону, повідомив на брифінгу голова Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов.

«Іноземці та особи без громадянства не можуть перетинати державний кордон без наявності полісу страхування витрат, пов’язаних із лікуванням COVID-19 і з відповідними заходами, які далі передбачені в нас у країні», – сказав він.

Читайте також: «Ставали на коліна, та їх не пустили»: російські гібридні сили не пускають людей у Донецьк і Луганськ (рос.)

Водночас, за словами міністра, уряд залишає обов’язкову двотижневу обсервацію тільки для тих іноземців, які прибули з країн зі значним рівнем поширення коронавірусної хвороби COVID-19, або є громадянами такої країни. Він уточнив, що йдеться про країни, «де епідеміологічна ситуація гірша, ніж в Україні».

Уряд також скасував обов’язкову обсервацію для людей, які перетинають лінію розмежування з окупованою частиною Донбасу та адмінкордон із анексованим Кримом.​

«Передбачена обов’язкова наявність місць та приміщень у контрольних пунктах для проведення медичного нагляду. Передбачено додаткові підстави для відмови пропуску осіб під час виїзду з тимчасово окупованих територій, якщо людина не дала згоду самоізоляцію та використання сервісу «Дій вдома», – повідомив Степанов.

Читайте також: Адмінкордон суворого режиму: як виїхати з Криму й потрапити в нього?​

10 червня на Донбасі частково відновили роботу КПВВ. 

6 червня у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомили, що карантинний режим на пунктах пропуску на адміністративному кордоні між Кримом і Херсонською областю та на лінії розмежування на Донбасі зніматимуть поступово.

коментуйте

Top