Ви тут
Початок > Новини > Польща відкриває кордони з країнами Євросоюзу

Польща відкриває кордони з країнами Євросоюзу

Польща 13 червня відновила перетин кордонів із сусідніми країнами-членами Євросоюзу після майже тримісячної заборони.

До цього Варшава послабила контроль на кордоні з Литвою 12 червня. Відкриття кордонів із Німеччиною, Чехією, Словаччиною набуло чинності опівночі за празьким часом.

Деякі вимоги для в’їзду громадянам країн не з Євросоюзу також послаблені, проте заходи контролю на кордоні з Україною, Білоруссю та російським ексклавом Калінінградом продовжують діяти.​

Читайте також: Незважаючи на COVID-19 і економічну кризу, ЄС подовжив санкції проти Росії за Крим ще на рік​

Польща також не відновила залізничне сполучення з країнами поза ЄС. Громадяни Росії, Білорусі чи України можуть в’їхати на польську територію, якщо мають дружину чи подружжя з польським громадянством або дозвіл на роботу в цій країні.

Очікується, що повітряне сполучення між Польщею та іншими членами ЄС відновиться 16 червня. Наразі невідомо, коли почне роботу залізничне сполучення в межах блоку.

Читайте також: Росія та Китай причетні до кампаній дезінформації щодо COVID-19 – ЄС​

Потяг «Євросіті», який курсував між Варшавою та Берліном, на час карантину спрямований до західного польського міста Щецин.

Всередині березня уряд Польщі закрив в’їзд до країни для іноземців з-поза меж Євросоюзу. Винятками стали люди з дозволом на проживання в Польщі, водії вантажівок та дипломати.

коментуйте

Top