Ви тут
Початок > Новини > Зеленський через значне зростання числа випадків COVID-19 очікує від уряду «прогнозів і рішень»

Зеленський через значне зростання числа випадків COVID-19 очікує від уряду «прогнозів і рішень»

Президент України Володимир Зеленський на селекторній нараді з членами Кабінету міністрів і правоохоронними відомствами з приводу значного зростання останніми днями числа лабораторно підтверджених випадків COVID-19 в Україні заявив: «Я просив визначити причину й очікую від вас прогнозів та рішень».

Як повідомили на Банковій, на цій нараді міністр охорони здоров’я Максим Степанов сказав, що занепокоєння викликає підвищена кількість госпіталізованих із ознаками коронавірусної інфекції, число пневмоній і збільшення виявлених випадків зараження.

«Причини для паніки немає, але є «дзвіночки», які вимагають реакції», – додав прем’єр-міністр Денис Шмигаль і запропонував визначитися з моделлю посилення контролю заходів адаптивного карантину.

«Треба ретельно перевіряти магазини, ринки, громадський транспорт – місця, де можуть бути скупчення людей. Відповідальність за ці скупчення – на закладах і платформах, які мають забезпечити безпеку, прописану Кабінетом міністрів», – сказав, за повідомленням, Зеленський.

Уранці цього дня, 13 червня, стало відомо, що за попередню добу в Україні було підтверджено коронавірусне захворювання в рекордно високої за весь час епідемії кількості людей – 753. Ця кількість була вкрай високою і двома попередніми днями – 683 нові випадки були виявлені станом на 12 червня, 689 нових випадків на 11 червня, що склало попередній «антирекорд».

Сам Зеленський, за повідомленням, 12 червня перейшов на «особливий режим роботи» після того, як того дня повідомили про виявлення COVID-19 у його дружини.

Попередніми днями він заявляв, що хотів заразитися коронавірусом, щоб на власному прикладі продемонструвати людям, «що це страшно».

коментуйте

Top