Ви тут
Початок > Новини > Представник китайської служби охорони здоров’я визнав «недоліки» відповіді країни на спалах коронавірусу

Представник китайської служби охорони здоров’я визнав «недоліки» відповіді країни на спалах коронавірусу

Спалах пандемії коронавірусу став серйозною проблемою, яка виявила «недоліки» у системі охорони здоров’я та способі реагування на надзвичайні ситуації у Китаї. Про це заявив 9 травня заступник директора китайської національної комісії з охорони здоров’я Лі Бін.

Ця заява є однією з найбільш відвертих визнань від китайської влади щодо можливих помилок у боротьбі з поширенням коронавірусу.

«Новий спалах коронавірусу став серйозним випробуванням, який продемонстрував, що у Китаю все ще є недоліки в його основних системах запобігання епідеміям і боротьби з ними, системах охорони здоров’я та інших аспектах реагування (на надзвичайну ситуацію, – ред.)», – заявив Лі Бін.

Глобальне тиск на Пекін посилюється, міжнародна спільнота вимагає безперешкодного міжнародного розслідування походження вірусу SARS-CoV-2, що лежить в основі глобальної пандемії.

Президент США Дональд Трамп неодноразово говорив, що має докази виникнення вірусу в лабораторії в Ухані. Частина науковців вважає, що в 2019 році вірус поширився з тварин на людей на ринку морепродуктів у цьому ж місті.

Державний секретар США Майк Помпео заявив 3 травня, що США мають «величезні докази» на підтвердження теорії поширення вірусу з лабораторії.

 

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) заявляє, що уряд Сполучених Штатів не надав жодних доказів на підтвердження «спекулятивних» тверджень чиновників адміністрації Трампа, що новий коронавірус бере свій початок у лабораторії міста Ухань у Китаї. Раніше офіційний Пекін відкинув цю теорію як «божевільну».

Офіційний Пекін у відповідь на звинувачення Вашингтона припустив, що то військові США могли доставити коронавірус в Китай. Також влада Китаю звинуватила американських посадовців у «брехні», щоб відвернути увагу від власної неспроможності подолати спалах.

коментуйте

Top