Ви тут
Початок > Новини > Поновлений на посаді прокурор Києва Юлдашев провів першу нараду – прокуратура

Поновлений на посаді прокурор Києва Юлдашев провів першу нараду – прокуратура

Сергій Юлдашев приступив до виконання службових обов’язків на посаді прокурора Києва, повідомляє пресслужба прокуратури міста.

За повідомленням, Юлдашева поновив на посаді своїм наказом генеральний прокурор, відповідно до рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 25 лютого.

 

«У вівторок, 10 березня 2020 року, Сергій Юлдашев провів першу нараду з колективом столичної прокуратури, привітав з успішним завершенням двох етапів атестації та закликав до спільної та ефективної праці», – йдеться в повідомленні.

 

Юлдашев був звільнений у березні 2015 року, відповідно до закону про люстрацію.

Суд у Дніпрі поновив його на посаді, визнавши незаконним рішення про звільнення.

Закон про люстрацію набрав чинності в жовтні 2014 року. У 2015 році народні депутати звернулися до Конституційного суду з проханням перевірити закон на відповідність Конституції. Наразі рішення не ухвалили. Станом на квітень 2019 року в Україні люстрували 922 чиновники.

12 липня президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради свої пропозиції з доповненнями до закону про люстрацію.

Зеленський пропонує заборонити обіймати державні посади людям, які працювали на керівних посадах у державних органах з 23 лютого 2014-го по 19 травня 2019 року.

коментуйте

Top