Ви тут
Початок > Новини > Зеленський обіцяє завершити земельну реформу й хоче відновити Мінагрополітики

Зеленський обіцяє завершити земельну реформу й хоче відновити Мінагрополітики

Земельна реформа в Україні буде завершена, заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю Bloomberg, передає Офіс президента. 

«Земельна реформа – це реформа і президента, і уряду – ми всі несемо відповідальність. Найскладніша реформа, тому що впродовж майже 30 років ніхто не міг навіть почати обговорення законопроєкту у комітетах. Ми закінчимо цю реформу», – сказав Зеленський.

Президент зазначив, що голосування за законопроєкт про ринок землі у другому читанні – це лише перший етап земельної реформи. Надалі необхідно ухвалити закон про референдум і впорядкувати земельні кадастри.

Також Зеленський заявив, що необхідно відновити Міністерство аграрної політики, яке розформували у вересні 2019 року.

«Адже коли така складна річ, як земельна реформа, – потрібні окремі люди в Україні, окрема інституція. Це має говорити й робити профільний міністр», – зазначив президент.

13 листопада Верховна Рада проголосувала в першому читанні за проєкт закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення».

На початку лютого парламент почав розгляд документа в другому читанні. До проєкту закону запропонували близько 4 тисяч поправок. Нині парламент розглянув майже 3 300.

коментуйте

Top