Ви тут
Початок > Новини > Київ не буде відновлювати постачання води до Криму – Кулеба

Київ не буде відновлювати постачання води до Криму – Кулеба

Київ не розглядає можливість відновлення поставок дніпровської води в анексований Крим, заявив в ефірі телеканалу «Інтер» міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

«Коли ми говоримо про перемовини з Росією, потрібно бути надзвичайно обережним, щоб не давати іншій стороні приводу для будь-яких негативних кроків, але в тому питанні, яке ви поставили, я можу бути недипломатичним, а максимально чітким і відвертим: Україна не розглядає можливість відновлення дніпровської води в окупований Крим», – сказав Кулеба.

Він також закликав припинити всі спекуляції і домисли на цю тему.

За міністра словами, зараз ведуться переговори з Росією про звільнення полонених, про проведення саміту в «нормандському форматі».

«Ми працюємо над тим, щоб ця зустріч відбулася в кінці квітня», – додав Кулеба.

Увечері 5 березня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в ефірі телеканалу «1+1» стверджував, що його Кабмін «не перекриє воду для українців в Криму» і заявив, що неподання води «призведе до гуманітарної катастрофи».

 

Пізніше він написав у Facebook, що українська влада не може подавати воду в Крим до деокупації півострова, тому що «неможливо з технічних причин поділити воду, яка піде людям, і воду, яка піде на військові бази (Росії – ред.)».

Раніше українська влада неодноразово робила заяви про те, що водопостачання анексованого Криму буде відновлено тільки після деокупації півострова.

Україна припинила постачання води до Криму Північнокримським каналом після окупації півострова Росією 2014 року. До того через цей канал забезпечувалося до 85 відсотків загальних потреб Криму в прісній воді. Нині власних джерел прісної води на півострові загалом вистачає для потреб населення, але вже не для промисловості, сільського господарства тощо. Підконтрольна Росії влада Криму регулярно закликає жителів півострова економити воду.

 

коментуйте

Top