Ви тут
Початок > Новини > МВС запроваджує церемонію зміни почесної варти біля будівлі Ради у свята й вихідні

МВС запроваджує церемонію зміни почесної варти біля будівлі Ради у свята й вихідні

Міністерство внутрішніх справ і Національна гвардія України розпочинають нову традицію: під стінами Верховної Ради в Києві на вихідні і в свята проходитиме церемонія підняття державного прапора і зміни почесної варти, повідомляє пресслужба МВС.

1 березня на площі Конституції біля будівлі парламенту відбулася перша така церемонія.

Командувач НГУ Микола Балан заявив, що така церемонія існує в багатьох країнах світу.

«У багатьох країнах світу існують такі традиції, коли військовослужбовці несуть службу біля визначних державних органів. Тому, ми запропонували парламентарям проводити церемонію підняття державного прапору та церемоніал почесної варти біля стін Верховної Ради. Для нашої держави це щось нове, але сподіваємось, що стане гарною традицією… Відтепер по вихідних і святах, щогодинно в зимовий час і кожні дві години в літній час проходитиме зміна варти. Гвардійці нестимуть службу з 10 години ранку до 18 години вечора», – заявив Микола Балан.

 

За його словами, нова традиція – це не просто церемоніал, але й спосіб вшанувати пам’ять гвардійців, які загинули під стінами парламенту в 2015 році, коли вибухнула ручна бойова граната.

Двічі на рік саме на площі Конституції, під стінами парламенту, гвардійці Північного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України складають присягу на вірність українському народові, повідомляє МВС.

За повідомленням, нести службу під парламентом буде почесна варта Національної гвардії України. 

коментуйте

Top