Ви тут
Початок > Новини > Зеленський звільняє голову Тернопільської ОДА після протестів через евакуацію громадян з Китаю

Зеленський звільняє голову Тернопільської ОДА після протестів через евакуацію громадян з Китаю

Президент України Володимир Зеленський звільняє голову Тернопільської обласної державної адміністрації Ігоря Сопеля після протестів через евакуацію громадян з Китаю, де зафіксований спалах коронавірусу.

«У зв’язку із ситуацією, що виникла на Тернопільщині через евакуацію з Китаю громадян України, та незадовільною роботою облдержадміністрації з інформування населення щодо епідеміологічної безпеки президент України прийняв заяву Ігоря Сопеля про відставку із займаної посади за власним бажанням», – повідомив Офіс президента.

20 лютого до України прилетів спецрейс із китайського міста Уханю, де зафіксований найбільший спалах нового коронавірусу. У літаку перебували 45 громадян України і 27 іноземців, а також екіпаж і лікарський супровід. За даними української влади, всі здорові.

Водночас евакуйовані впродовж 14 днів будуть на карантині-спостереженні (обсервації) в закритому медичному центрі Національної гвардії в Нових Санжарах. За повідомленнями влади, небезпеки ймовірного потрапляння коронавірусу за межі закритого медцентру навіть у разі його виявлення немає.

Напередодні евакуації у низці областей, зокрема Тернопільській та Львівській, відбувалися акції протесту – люди вимагали не розміщувати прибулих з Китаю на території їхніх міст.

 

коментуйте

Top