Ви тут
Початок > Новини > Уряд: додаткові 2,2 мільярда гривень направили на зарплати вчителям

Уряд: додаткові 2,2 мільярда гривень направили на зарплати вчителям

Кабінет міністрів України повідомляє, що спрямував додатково 2,2 мільярда гривень для виплати заробітних плат вчителям. Згідно з рішенням, ухваленим на засіданні уряду 12 лютого, виплата коштів педагогам вперше буде здійснюватися із розрахунку реальної кількості учнів, а не за торішніми даними, повідомляє пресслужба Кабміну.

«Зараз ми вперше за 4 роки при розрахунку кількості коштів на зарплати вчителів врахували дані не минулого, а цього навчального року. Оскільки у формулу, за якою розраховується заробітна плата, закладається показник наповнюваності класу, ці дані суттєво впливають на формування бюджету. Гроші, які ми зараз «докинули» на місця, не вплинуть на ставку чи обов’язкові виплати. Однак вони дозволять місцевій владі платити повну надбавку за престижність та премії», – сказала міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Вона додала, що це рішення ніяк не вплине на вчителів, яким міська влада й до цього виплачувала усі надбавки і премії. «До таких міст, наприклад, належить Київ. Разом із тим, ми маємо намір змінити підхід до виплати зарплати вчителям, збільшивши базову ставку. Я переконана, що це зробить професію вчителя більш захищеною і створить запобіжники для місцевої влади, яка часто маніпулює надбавками серед працівників-бюджетників», – сказала Новосад.

Згідно із новим законом про середню освіту, ухваленим у січні, змінюється підхід до оплати праці, запроваджується прозора система надбавок, передбачається, що підвищення кваліфікації вчителів може відбуватися не тільки на державних курсах, передбачається співфінансування цього процесу з державного та місцевого бюджетів.

 

 

коментуйте

Top