Ви тут
Початок > Новини > МЗС протестує через черговий неузгоджений приїзд Путіна до окупованого Криму

МЗС протестує через черговий неузгоджений приїзд Путіна до окупованого Криму

Міністерство закордонних справ України протестує через черговий приїзд президента Росії Володимира Путіна до окупованого Криму, не узгоджений із Києвом.

У зв’язку з черговим неузгодженим з Україною візитом В. Путіна до тимчасово окупованого Криму з метою спостереження за незаконними навчаннями Північного і Чорноморського флотів РФ російській стороні передано ноту протесту. Вкотре наголошуємо на неприпустимості неузгоджених з Українською Стороною відвідувань російськими посадовими особами території України у її міжнародно визнаних кордонах. Це – грубе порушення державного суверенітету і територіальної цілісності України, всупереч загальновизнаним нормам і принципам міжнародного права», – написала у твітері речниця МЗС Катерина Зеленко і додала хештег «Крим – це Україна».

Раніше 9 січня Путін без оголошення вкотре прибув до окупованого Криму на порушення норм міжнародного права і українського законодавства і був присутній на пусках ракет, повідомили російські агентства з Севастополя.

За повідомленнями, під час навчань, за якими спостерігав Путін, відбулися пуски крилатих ракет «Калібр», потенційно здатних нести ядерні боєзаряди, і нових гіперзвукових ракет «Кинджал».

Попереднього разу Путін побував на окупованому українському півострові, так само без узгодження з владою України, під кінець грудня.

Такі поїздки чільних російських посадовців викликають різку негативну реакцію офіційного Києва, їх засуджують і західні союзники України.

коментуйте

Top