Ви тут
Початок > Новини > Денісова звернулася до Москалькової через те, що Приходьку не віддають ліки

Денісова звернулася до Москалькової через те, що Приходьку не віддають ліки

Український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової в зв’язку з тим, що затриманому у Криму активісту Олегу Приходьку не віддають ліки, які йому передали родичі.

«Порушено права кримського активіста Олега Приходька. Згідно з отриманою інформацією, Олег Приходько має захворювання шлунково-кишкового тракту та сечостатевої системи. Його рідні передали необхідні для лікування медикаменти та окуляри. Але співробітники пенітенціарного закладу не видають цю передачу», – мовиться у повідомленні.

 Денісова просить Москалькову посприяти тому, щоб Приходько отримав необхідні ліки та окуляри.

 

Про затримання проукраїнського активіста в Криму Олега Приходька вранці 10 жовтня повідомив український політик з Євпаторії, народний депутат України сьомого скликання Едуард Леонов. Також була затримана дружина активіста Любов Приходько.

Співробітники ФСБ закидають Приходьку статті російського кримінального кодексу 223-1 (незаконне виготовлення вибухових речовин) і 205 (терористичний акт). Пізніше стало відомо, що Приходька звинувачують у підготовці підриву будівлі міської адміністрації Сак.

Підконтрольний Росії Київський районний суд Криму заарештував активіста на два місяці. Він перебуватиме в СІЗО до 10 грудня.

Прокуратура Автономної Республіки Крим почала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі) через арешт у Криму проукраїнського активіста.

коментуйте

Top