Ви тут
Початок > Новини > Денісова просить українських дипломатів надіслати ноту Росії через ситуацію з Балухом

Денісова просить українських дипломатів надіслати ноту Росії через ситуацію з Балухом

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова просить українських дипломатів скерувати ноту російській стороні з вимогою забезпечити особисту зустріч українського консула із засудженим активістом з Криму Володимиром Балухом, якого утримують в ШІЗО колонії №4 міста Торжок Тверської області Росії.

«Сьогодні звернулася до міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з тим, щоб він доручив Посольству України в Російській Федерації направити ноту до дипломатичної установи Російської Федерації з вимогою забезпечити особисту зустріч дипломатичному працівникові України з громадянином України», – повідомила Денісова 14 травня на сторінці у Facebook.

Вона вказала, що приводом для звернення стало те, що Балуху постійно продовжують перебування в ШІЗО, він живе на «воді та хлібі», і у нього помітно погіршився стан здоров’я.

«В умовах штрафного ізолятора у Володимира Балуха значно погіршився стан здоров’я. У нього набрякли ноги, що може свідчити про проблеми з нирками. Раніше я вже неодноразово зверталася до російських посадовців та міжнародної спільноти, у тому числі до МКЧХ, щоб до нього допустили лікарів та надали мені медичні довідки про його стан», – додала Денісова.

Напередодні адвокат Балуха Ольга Дінзе висловила думку, що адміністрація колонії систематично поміщає її підзахисного в ШІЗО для того, щоб виключити умовно-дострокове звільнення кримчанина.

7 травня Ольга Дінзе відвідала українського активіста з Криму Володимира Балуха. За її словами, стан здоров’я Балуха «помітно погіршився». За інформацією правозахисників, українець має вийти з ШІЗО 19 травня.

коментуйте

Top