Ви тут
Початок > Новини > Голова ОБСЄ закликав до продовження переговорів про «Великоднє перемир’я»

Голова ОБСЄ закликав до продовження переговорів про «Великоднє перемир’я»

Чинний голова ОБСЄ та міністр закордонних та європейських справ Словаччини Мірослав Лайчак висловив глибокий жаль, що Тристороння контактна група у Мінську та її робоча група з питань безпеки не змогли домовитися вчора про «Великоднє перемир’я» та закликав до продовження переговорів. Заяву про це розмістили на сайті ОБСЄ 19 квітня.

У ній наголошується на нагальній необхідності не лише повторно взяти на себе зобов’язання щодо відновлення перемир’я, а й домовитися про стале і незворотне припинення вогню.

«Щодня на сході України страждають люди. Обов’язок сторін – забезпечити безпечне і безпечне середовище, і це ключова передумова для будь-якого позитивного розвитку, включаючи поліпшення складної гуманітарної ситуації», – сказав Лайчак.

Читайте також: Великоднє перемир’я: чергове випробовування «Мінська» на ефективність

Представниця України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко​ повідомила 18 квітня, що представники Росії в Тристоронній контактній групі відмовилися погодити припинення вогню на Великдень​. 

Вона додала, що великоднє перемир’я мало набути чинності 19 квітня. За словами Геращенко, представник України в Тристоронній контактній групі Євген Марчук звинуватив у зриві домовленостей Росію та її президента Володимира Путіна.

Раніше на підтримку запровадження великоднього перемир’я висловилисяпрезидент України Петро Порошенко і канцлерка Німеччини Анґела Меркель.

На Донбасі від 8 березня діє новий режим тиші, про який домовилися на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську. Цього разу, як і раніше, перемир’я не дотримується і порушувалося відразу в перші години після проголошення.​

коментуйте

Top