Ви тут
Початок > Новини > Ґрібаускайте та Порошенко закликають розширити санкції проти Росії

Ґрібаускайте та Порошенко закликають розширити санкції проти Росії

Президенти Литви Даля Ґрібаускайте та України Петро Порошенко наполягають на розширенні міжнародних санкцій проти Російської Федерації за агресію в акваторії Азовського моря.

«Ми закликаємо наших міжнародних партнерів застосувати жорсткі санкції для припинення агресивних зазіхань Росії в Чорному та Азовському морях і забезпечити свободу навігації в регіоні», – сказав Порошенко на спільній прес-конференції з президентом Литви в Києві 7 грудня.

«Ми запровадили свої національні санкції на знак протесту проти дій Російської Федерації в Керченській протоці», – відзначила Ґрібаускайте й додала, що ці санкції стосуються, зокрема і фізичних осіб, які тепер не зможуть займатися економічною та іншою діяльністю в Литві, «і таким чином вони будуть відповідальні за атаку» на українські кораблі.

25 листопада російські прикордонники ФСБ у Керченській протоці відкрили вогонь по українських кораблях, які йшли з Одеси до Маріуполя, і захопили три кораблі й 24 членів їхніх екіпажів. Троє українських військових при цьому були поранені.

Росія звинувачує захоплених українських моряків у «незаконному перетині державного кордону». Українська прокуратура визнала їх військовополоненими.

26 листопада, після подій у Керченській протоці Верховна Рада ухвалила запровадження воєнного стану у низці областей України.

коментуйте

Top