Ви тут
Початок > Новини > Суд про держзраду Януковича продовжиться 14 вересня – суддя

Суд про держзраду Януковича продовжиться 14 вересня – суддя

Оболонський районний суд Києва оголосив перерву у засіданні щодо державної зради екс-президента Віктора Януковича до завтра, 14 вересня, про це заявив суддя Владислав Дев’ятко.

«Суд вимушений оголосити перерву у засіданні на завтра на 10 годину», – сказав суддя.

Адвокат Віктора Януковича Олександр Байдик понад шість годин з перервами виступав з дебатною промовою. Він вказав на численні порушення, допущені, на думку сторони захисту, правоохоронними органами України під час досудового слідства у справі про держзраду Януковича. Також захисник заявляв, що Янукович у 2014 році не тікав із країни, а перебував у відрядженні.

Суд на прохання адвоката під час його виступу кілька разів оголошував технічну перерву для того, щоб адвокат міг відпочити. У залі також були присутні держзахисник Юрій Рябовол і новий адвокат Олександр Горошинський, який вступив у процес у четвер. Він також захищає інтереси екс-беркутівців у справі про масові розстріли учасників Євромайдану 20 лютого 2014 року.

Завтра мають продовжити судові дебати. 

Слідство звинувачує Віктора Януковича в державній зраді, пособництві у веденні агресивної війни та пособництві в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки. Справу розглядає Оболонський районний суд Києва.

16 серпня Оболонський районний суд Києва перейшов до стадії дебатів у цій справі. У цей день прокуратура попросила засудити екс-президента до 15 років тюрми.

Янукович виїхав з України в лютому 2014 року після розстрілів на Майдані. Наразі екс-президент переховується за кордоном.

коментуйте

Top