Ви тут
Початок > Новини > У Росії почали слідство проти членів «Правого сектора» через справу Костенка

У Росії почали слідство проти членів «Правого сектора» через справу Костенка

Слідчий комітет Росії заявляє, що порушив справу проти членів «Правого сектора», звинувативши їх у «помсті» за вирок підконтрольного Росії суду в Сімферополі у справі кримського євромайданівця Олександра Костенка.

У повідомленні Слідкому 24 серпня вказано, що члени «Правого сектора» «з помсти за засудження Костенка винесли смертний вирок» 50 посадовим особам російських державних, судових і правоохоронних органів, які брали участь в розслідуванні кримінальної справи проти Костенка і винесенні йому вироку.

У Слідчому комітеті заявили, що найближчим часом планують оголосити у міжнародний розшук вісьмох представників «Правого сектора».

Один із лідерів «Правого сектора» Андрій Тарасенко, проти якого російські слідчі висувають звинувачення, назвав нову кримінальну справу проти «Правого сектора» «висмоктаною з пальця».

«Якийсь невідомий «орган» «Правого сектора» вирішив помститися російським чиновникам чомусь тільки через три роки після події. Очолюють цей «орган» якісь особи з конкретними нікому невідомими прізвищами. І виконують вони завдання частково осіб, що майже три роки як не мають до «Правого сектора» ніякого відношення», – написав Тарасенко на своїй сторінці у Facebook.

У травні 2015 року підконтрольний Москві суд засудив українця з Сімферополя Олександра Костенка до чотирьох років і двох місяців ув’язнення нібито за заподіяння шкоди здоров’ю співробітнику кримського «Беркута» під час Євромайдану в Києві. Після розгляду касаційної скарги термін зменшили до трьох років і шести місяців ув’язнення.

Костенко відбував покарання в колонії загального режиму російського міста Кіров-Чепецький і був звільнений 3 серпня після того, як закінчився його термін ув’язнення.

Кримська правозахисна група повідомляла, що батько Костенка публічно повідомляв про тортури, яких зазнав його син, після чого зник безвісти. Костенко не визнав своєї провини.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова заявила, що Костенко є політичним в’язнем.

коментуйте

Top