Ви тут
Початок > Новини > Кримського депутата засудили до 5 років із відтермінуванням – прокуратура

Кримського депутата засудили до 5 років із відтермінуванням – прокуратура

Депутат підконтрольної Кремлю Євпаторійської ради Сергій Осьмінін, якого звинувачували в замаху на територіальну цілісність і недоторканість України, уклав угоду зі слідством. Суд призначив йому п’ять років позбавлення волі з випробувальним терміном три роки, повідомила проекту Радіо Свобода Крим.Реалії прокуратура Автономної республіки Крим.

«Деснянським районним судом Києва затверджено угоду при визнання провини, укладену прокуратурою Автономної Республіки Крим із громадянином України – депутатом так званого незаконно утвореного органу «Євпаторійська міська рада» у вчиненні кримінального злочину, передбаченого частиною 2 статті 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканість України) і призначено останньому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з випробуванням, якщо він протягом випробувального терміну тривалістю в три роки не скоїть нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки», – мовиться в повідомленні.

У прокуратурі АРК уточнили, що умовами укладення угоди є беззастережне визнання обвинуваченим своєї провини у вчиненні злочину, активне сприяння розкриттю злочину, відсутність обставин, які відповідно до Кримінального кодексу України обтяжують покарання.

3 квітня співробітники Служби безпеки України затримали депутата підконтрольної Росії Євпаторійської міської ради Сергія Осьмініна за підозрою в причетності до анексії півострова. Йому загрожувало до 10 років в’язниці.

Читайте також: Кримський «депутат» у руках СБУ: що відомо про затриманого євпаторійського політика та бізнесмена

У спецслужбі стверджують, що депутат міськради Євпаторії в березні 2014 року брав участь в діяльності «самооборони Криму». СБУ пише, що під час анексії півострова депутат «брав активну участь у захопленні адміністративних будівель органів державної влади і місцевого самоврядування України». 

 

коментуйте

Top