Ви тут
Початок > Новини > 12 років за шпигунство: суд у Харкові визнав винним 84-річного Мехті Логунова

12 років за шпигунство: суд у Харкові визнав винним 84-річного Мехті Логунова

Орджонікіндзевський районний суд у Харкові засудив 84-річного Мехті Логунова до 12 років позбавлення волі після того, як визнав його винним у збиранні секретної інформації, яку він нібито планував передавати Росії. Про ухвалений 30 липня вирок повідомив адвокат Максим Шаповалов.

За даними адвоката, Логунов визнаний винним у збиранніінформації, пов’язаної з оборонною промисловістю України.

Харківська обласна прокуратура повідомила, що місцевий житель визнав винним у державній зраді і засуджений до 12 років ув’язнення, але не назвала відповідача.

«У поле зору Служби безпеки України зловмисник потрапив у серпні 2017 року. Діючи на шкоду обороноздатності та державній безпеці України він збирав відомості щодо державного оборонного замовлення, яке виконується одним із наукових центрів міста на підставі угод з Міністерством оборони України», – вказала прокуратураю

Ще один адвокат Логунова Дмитро Тихоненков сказав, що подаватиме апеляцію на рішення суду.

Росія у 2014 році окупувала український півострів Крим. Того ж року Москва стала навчати, допомагати зброєю та особовим складом бойовикам, які на Донбасі від квітня 2014 року ведуть збройну боротьбу проти урядових сил. Внаслідок цього конфлікту загинули понад 10 тисяч 300 людей.

коментуйте

Top