Ви тут
Початок > Новини > Чеські активісти до дня народження Сенцова влаштували символічну акцію біля посольства Росії

Чеські активісти до дня народження Сенцова влаштували символічну акцію біля посольства Росії

Символічну акцію підтримки до дня народження українського режисера Олега Сенцова, який нині перебуває в ув’язненні на території Росії, влаштували чеські активісти.  

У Празі троє учасників громадської організації Kaputin причепили до паркана посольства Росії у Чехії плакати із зображенням Олега Сенцова. Фотографії режисера разом з інформацією про термін ув’язнення (20 років) та голодування (60 днів) звертали увагу про незаконне утримування в російських тюрмах українських політв’язнів. 

«13 липня режисер Олег Сенцов святкуватиме свій 42-й день народження в сибірській в’язниці міста Лабитнангі. Замість солодкого торта, він отримає ін’єкцію з основними вітамінами і мінералами, які утримують його при житті. Вже 60 днів він протестує голодуванням», – йдеться у повідомленні організаторів акції на сторінці у фейсбуці.  

Із вимогою звільнення Олега Сенцова та інших українських політв’язнів до російської влади зверталися чеські активісти, громадські діячі, сенатори та представники опозиційних політичних партій Чехії.  

Активісти в Україні і по всьому світу продовжують вимагати від Росії і її президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції проходять в різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

Український режисер і письменник Олег Сенцов, якого утримують в російській колонії у місті Лабитнангі за Полярним колом, 14 травня оголосив голодування із вимогою звільнення усіх українських політв’язнів. За даними «Медійної ініціативи за права людини», таких у Росії – понад 70.

Європейський парламент закликав Росію негайно звільнити всіх українських політичних бранців, які були незаконно затримані, заарештовані і ув’язнені.

коментуйте

Top